Autotallissa unelmasi heräävät henkiin

Autotallin käyttäminen säilytystilana


Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa – suurimmissakaan taloissa. Jossain vaiheessa kellari ja ullakko täyttyvät. Tällöin autotalli on viimeinen jäljelle jäänyt säilytyspaikka. Sinne kertyy renkaita, vanteita, puutarhanhoitovälineitä ja kookkaita urheiluvarusteita. Lisäksi siellä säilytetään usein viinejä, ruokaa ja vanhoja muistoesineitä. Kun valitset autotallinoven, ota huomioon, miten saat autotalliin mahdollisimman paljon säilytystilaa. Autotallissakaan sitä ei ole loputtomasti.

Ota sää huomioon


Toinen varteenotettava neuvo: Jos säilytät autotallissa kasveja, varmista, että se on eristetty riittävän hyvin. Autotalliin pääsee kylmyyttä vain sen ovesta. Jos autotallinovi ei ole riittävän vankka ja kunnolla eristetty, kasvit eivät välttämättä selviydy talvesta, koska lämpötila voi laskea pakkasen puolelle. Varmista tällöin, että autotallissa ei ole mitään kylmänarkaa.


Vaikka autotalli olisi rakennettu hyvin, siellä vallitsevat olosuhteet eivät välttämättä mahdollista viinin, perunoiden tai hedelmien säilyttämistä. Mutta jos autotalli on vankkarakenteinen ja sen ovi on eristetty kunnolla, siellä voi turvallisin mielin säilyttää jopa arvoesineitä.

Hyllyköt

Hyllyköt auttavat pitämään kodin järjestyksessä.

Ne ovat paras keino pitää autotalli siistinä, kun siellä säilytetään tavaraa. Kiinnitä huomiota hyllyköiden materiaaliin. Autotallin ovi avataan talvellakin, joten hyllyköiden tulee kestää sään vaihteluita. Metallihyllyköt ovat vakaita, säänkestäviä ja käytännöllisesti katsoen huoltovapaita. Kiinnitä hyllyköt seiniin, jotta ne eivät kaadu raskaiden esineiden painosta.

Hyllykön kuvake

Kaikki paikoilleen


Esimerkiksi työpenkkiä varten tarvitaan oma hyllykkö. Saatavana on myös seinään kiinnitettäviä säilytyshyllyjä. Polkupyörien ja renkaiden säilyttäminen seinäkiinnikkeissä säästää lattiatilaa. Ne kannattaa kiinnittää sivuseiniin, mutta varmista, että auton kaikkien ovien avaamista varten jää riittävästi tilaa. Myöskään auto ei saa kolhiintua.

Vetopyörän kuvake

Fiksu idea:

Jos autotallisi seinät ovat vankkarakenteiset, voit asentaa sen kattoon nostojärjestelmän. Sen ansiosta ripustetut kajakkien kaltaiset esineet voidaan tarvittaessa laskea alas.

Tämä kuitenkin edellyttää, että autotalli on riittävän korkea. Auton lisäksi pitkien ihmisten täytyy voida liikkua autotallissa. Siksi ripustettujen esineiden alle täytyy jäädä kaksi metriä tilaa. Kiinnitä huomiota myös ripustusjärjestelmän kantavuuteen. Myös katon rakenne vaikuttaa siihen.

Tietyt asiat eivät kuulu autotalliin

Ei ole suositeltavaa säilyttää autotallissa polttoaineita tai muita vaarallisia aineita, kuten maalia tai hyönteismyrkkyjä, vaikka tämä ei olisi kiellettyä. Ne on syytä pitää kaukana asuintiloista, jotta et joudu hengittämään myrkkyjä ja tulipalon vaara vältetään. Tällaisia aineita kannattaa säilyttää lukittavassa puutarhavajassa tai muussa säilytyspaikassa. Tämä on erityisen tärkeää, jos perheeseen kuuluu lapsia. Onhan perheesi terveys kaikkein tärkeintä.

"Vie roskapussi mennessäsi!"

Myöskään roskat eivät kuulu autotalliin. Ne haisevat. Lisäksi niihin kehittyy bakteereita, ja ne houkuttelevat hyönteisiä taloosi odottamaan sinua, kun palaat kotiin käytyäsi kaupassa. Roska-astioiden paikka on ulkona mielellään katoksen alla.

Crawford Garageporte
Box 160,
423 21 Torslanda
Besöksadress: Hangarvägen 1

© ASSA ABLOY